Waarom OutSystems?

OutSystems is een ‘low code applicatieplatform’ waarmee je snel en met relatief weinig programmeerkennis een standaard app of webapplicatie ontwikkelt die eenvoudig te integreren is met bestaande systemen. Aanpassingen zijn vaak makkelijk door te voeren, waardoor de software moeiteloos meebeweegt met de snel veranderende eisen en wensen binnen een jouw organisatie.

Organisaties in alle sectoren maken daarom gebruik van dit platform. Het gerenommeerde ICT onderzoeks- en adviesbureau Gartner heeft OutSystems al meerdere jaren op rij uitgeroepen tot hét beste low code platform.

OutSystems in 2 minuten uitgelegd

De belangrijkste voordelen

– Korte ontwikkeltijd
Een groot voordeel van OutSystems is de korte ontwikkeltijd. Een ontwikkelaar hoeft geen traditionele programmeercode meer te schrijven, maar kan visueel een applicatie of app ontwerpen dankzij de grafische ontwikkelomgeving.

– Integratie mogelijkheden
Soms is het niet mogelijk om gelijk volledig over te gaan op een nieuw systeem. Met OutSystems kan je stapsgewijs een bestaand systeem vervangen. Bijvoorbeeld door een nieuwe gebruikersinterface (frontend) te ontwikkelen voor een legacy systeem. Gebruikers ervaren snel de toegevoegde waarde, doordat een moderne interface beschikbaar is. Daarnaast biedt OutSystems standaard koppelingen aan met andere systemen zoals Active Directory, SAP, Saleforces, etc.

– Responsiveness
Een met OutSystems ontwikkelde oplossing is standaard geschikt voor het gebruik op een smartphone, tablet of pc/laptop. De applicatie past zich automatisch aan.

– Veiligheid en schaalbaarheid
OutSystems biedt een platform met ingebouwde veiligheid. Het verbetert continu de software en waarschuwt bijvoorbeeld een ontwikkelaar vooraf op mogelijke beveiligingsgevaren. Daarnaast is de performance van een OutSystems oplossing altijd goed, het groeit mee met het aantal gebruikers en de complexiteit van de oplossing.

Werkwijze

OutSystems is geschikt voor een Agile werkwijze. Wij werken bij onze klanten voornamelijk in scrumteams en dit kan op twee manieren:

  • Zelf doen: je hebt een bestaand ontwikkelteam en je vult dit aan met OutSystems ontwikkelaars van de Realisatiegroep.
  • Laten doen: je hebt geen eigen team of er is geen tijd om een project uit te voeren. Wij voeren het project volledig onder onze regie uit. Ook maken wij graag afspraken over het beheer van de applicatie na de ontwikkelingsfase.

Meer weten, neem contact met ons op.